PLantana

Plantana er et prosjekt under utvikling. Vi håper å ferdigstille forestillingen ila 2020.

Plantana blir en konsert og figurteaterforestilling som utforsker utopier og dystopier på jorda gjennom en oppfinnsom forestilling som utspilles i verdensrommet. Forestillingen handler om symbiosen mellom en astronaut og en datamaskin (romskip) som reiser gjennom universet for å finne og arkivere livsformer i en frøbank. Parallelt handler forestillingen om to blindpassasjerer som flykter fra en planet der livsgrunnlaget har kollapset. Plantana blir en forestilling der vi synliggjør skapeprosessen og utgangspunktet for scenemagien. Vi vil bruke foley (analoge lydeffekter) og gjøre dette live med innputt kun fra scenografien og figurene i scenerommet. Samtidig er det visuelle universet bygget opp av de samme objektene som brukt i foleyen. Plantana blir en utforskning med publikums forestillingsevne i utspilt i objekt og figuranimasjon. Målgruppa er barn fra 6 - 12 år. 

Medvirkende: Komponist / musiker Jørgen Sissyfus Skjulstad, scenograf / dukkemaker Heidi Dalene, regissør Ellen Jerstad, dukkespillere Ragni Halle og Madeleine Herholt, dramaturg Andrea Skotland ved Øyteateret. Rammer: Forestillingen lages for barn i alderen 6 til 12 år, og skal ferdigstilles september 2020. I 2019 har Øyteateret gjennomført et Forprosjekt støttet av Kulturrådet som et startskudd. Link til mer info på Øyteaterets hjemmeside: www.oyteateret.com 

Mai og august 2019 ble det gjennomført et forprosjekt vi kaller En romodyssé. Utforskningen ble gjort med innpust fra skuespillere Amanda Hedvig Lie Strand, Julia Küster og Mathias Augestad Ambjør fra Feil Teater, Ingrid Styrkestad har laget filmen over.


Jørgen Sissyfus Skjulstad

Sissyfus AKA Centre of the Universe har vært aktiv i Oslos undergrunns musikkmiljø siden 1998, der han har deltatt i en rekke prosjekter, samarbeid, og utgivelser av en hel haug av soloalbum. Blant annet en triologi under tema “space and time”.

I dette forprosjektet er Sissyfus ansvarlig for musikken. Han er interessert i å utforske live bruk av “Folie" lydeffekter, som en visuell analog metode for å skape lydbilde som en integrert del av forestillingen.

LYTT TIL SISSYFUS