0000: En romodyssé

Våren 2019 går vi i gang med et nytt forprosjet vi kaller 0000: En romdyssé. Arbeidstittelen refererer til Stanley Kubrick kultfilm med nesten samme tittel, og kommer til å ta for seg avhengighetsforholdet mellom mennesket og datamaskiner / kunstig intelegens. Prosjektet utvikles i samarbeid mellom Øyteatereterts Ellen Jerstad, musiker og komponist Jørgen Sissyfus Skjulstad, scenograf Heidi Dalene, og skuespillere fra Feil Teater. Mer om de medvirkende og deres rolle i prosjektet under.

ellen.jpg

Ellen Jerstad

Scenekunster og instruktør Ellen Jerstad er igangsetter for dette forprosjektet. Ellen er kvinnen bak Øyteateret, og initiativ til samarbeid er typisk for henne.

Ellen er intereisert i hva som skjer når mennesker og maskiner begynner å leve i uadskillelige symbioser og avhengighetsforhold. Hun vil utforske narrativer som kan utspille seg mellom en romfarer og et fartøy.

3.jpg

Jørgen Sissyfus Skjulstad

Sissyfus AKA Centre of the Universe har vært aktiv i Oslos undergrunds musikkmiljø siden 1998, der han har deltat i en rekke prosjekter, samarbeid, og utgivelser av en hel haug av solo album. Blant annet en triologi under tema “space and time”.

I dette forprosjektet er Sissyfus ansvarlig for det visuelle utrykket. Han er interisert i å utforske live bruk av “Folie" lyeffekter, som en visuelt spennende analog metode for å skape lydbildet som en integrert del av forestillingen.

Bilde tatt av Morten Spaberg, og lånt fra Metronomicon Audios side.

heidi.jpg

Heidi Dalene

Heidi Dalene med master i scenografi Akademiet for Scenekunst, har vært i en rekke scenekusntproduksjoner som har blitt oppført blant annet i en båt på fjorden, i en klump i byrommet (i samarbeid med Black box teater og Fjalir teaterfestival). I tillegg har arbeidene hennes blitt oppført på Nathionalteateret og det norske teateret.

Bilde fra “Sail away with me”, der Heidi Dalene var scenograf og co-utvikler for forestillingen.

Forprosjektet gjøres i samarbeid med Amanda Hedvig Lie Strand, Julia Küster og Mathias Augestad Ambjør fra Feil Teater.

Feil Teater er et teaterkompani startet som kull 8 ved Teaterhøgskolen i Nord-Trøndelag, dannet i 2015. Forestillingene deres springer ut fra kompaniets felles erfaring med Jacques Lecoq-tradisjonen. Teksten er aldri det eneste bærende elementet, og forestillingene kjennetegnes ofte av et visuelt og fysisk språk. Amalie, Julia og Mathias har samrbeidet med Ellen tidligere om produksjonen “De kaller meg Påsan”, på Teater Innlandet. I dette forprosjektet vil vi leke videre om tematikken med figurteater og fysisk teater som hovedverktøy. Scener og narrative kan bli til gjennom blant annet improvisajson.